نام کَشتا (نان سنتی و محلی گیلان)

یکی از این انواع نان‌های محلی که بیشتر در مناطق شرق گیلان پخت می‌شود، “نان خرفه یا خلفه” بوده که به “نان کشتا” معروف است.


“کشتا” نان شیرین، خوش مزه و خوش طعمی است که عطر و بوی آن مشام هر عابری را نوازش می‌دهد.

برای پخت این نان که در آستانه اشرفیه رواج زیادی دارد، بعد از پختن کدو و پوست گرفتن آن، آرد گندم و آرد دانه های شنبلیله و گیاه خرفه را همراه با کمی نمک به آن اضافه می کنند.

پس از مخلوط کردن این مواد و ورز دادن خمیر، چانه های کوچکی از خمیر تهیه کرده و آن را با وردنه پهن می کنند، برخی ها هم که حرفه ای ترند، با حرکت و چرخش دستانشان، خمیر را پهن می کنند.

بعد خمیر را روی یک گمج (ظرف سفالی) وارونه که روی آتش گذاشته شده است، می گذارند تا پخته شود. در مدت بسیار کوتاهی نان پخته و آماده برای نوش جان کردن است.


با وجود اینکه تهیه این نان زمان بر بوده و سختی خاصی دارد، اما کام بسیاری از مهمانان و مسافران سرسبز شمال با خوردن این نان شیرین می‌شود. اغلب مسافران و گردشگران در بازار آستانه اشرفیه این نان محلی را همراه کباب و یا تخم مرغ پخته میل می‌کنند و طرفداران زیادی دارد.توجه! 

سایت عکاسی (Akasi.ir) جهت حمایت از پیامرسان‌های داخلی و رفع انحصار فضای مجازی از پیامرسان‌ خارجی و عدم پاسخگویی تلگرام به مشکلات کاربران ایرانی

از این تاریخ  به بعد، عکاسی (akasi.ir)  ارتباطی فعالیت خود در تلگرام را قطع و در پیامرسان‌های سروش و ایتا ادامه خواهد داد و مسئولیتی در قبال حذف آدرس کانال تلگرامی و ثبت آن توسط افراد دیگر نخواهد داشت.

👌کانال ما در پیام رسان ایتا:

http://eitaa.com/joinchat/Salekdeh


👌کانال ما در پیام رسان سروش:

sapp.ir/Salekdeh